Yenişafak'tan rüşvet iddiasına ses kayıtlı yanıt

Gazetenin bir yazarının işadamı Rıza Sarraf'tan 'bir haberin yayınlanmaması karşılığında' rüşvet istediği iddialarının basına yansıması üzerin Yeni Şafak gazetesi, bu işadamıyla yapılan telefon görüşmesinin kaydını yayınladı.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 21 Aralık 2013 21:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yenişafak'tan rüşvet iddiasına ses kayıtlı yanıt

17 Aralık'taki operasyonda gözaltına alınıp daha sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan işadamı Rıza Sarraf'ın basına yansıyan ifadelerinde, Yeni Şafak gazetesinden bir yazarın, kendisinden, " haber yazmamak karşılığında 1 milyon dolar istediği" yönünde sözler yer almıştı.

Basına yansıyan ifadelere göre Sarraf, kendisinden para isteyen kişinin isminin de H.K. olduğunu söylemişti.

Bu iddialara karşı Yeni Şafak gazetesi de karşı bir hamle yaparak gazetenin Ekonomi Şefi Yakup Kocaman'ın, 11 Ekim 2013 günü Rıza Sarraf'la yaptığı telefon konuşmasının kaydını yayınladı.

Yeni Şafak gazetesinin internet sitesinde bu kayıtla birlikte gazetenin Ekonomi Şefi Yakup Kocaman'ın da bir açıklaması yer aldı. O açıklama şöyle:

"13 Ekim Pazar günü Yeni Şafak gazetesinin manşetinde 'Turkleaks' başlığıyla yayınlanan haberimin araştırma süreci kapsamında, Reza Zerrab ile 11 Ekim Cuma günü saat 17.27'de, ses kaydında dinleyeceğiniz şekilde 4 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptım. Sayın Reza Zerrab ile hayatımda hiç karşılaşmadım, yüz yüze görüşmedim. Reza Zerrab ile üçüncü şahıslar aracılığıyla da hiçbir irtibatım olmadı. Dinleyeceğiniz ses kaydında yer alan görüşme dışında başka bir telefon görüşmesi de yapmadım. Şahsımı hedef alan iddiada bulunanlar ve maksatlı yayınlarla ilgili hukuki haklarımın saklı olduğunu beyan ederim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber